Anssems schokbreker
Zijn jouw huidige Anssems schokbrekers toe aan vervanging? Of ben je van plan je aanhanger of vouwwagen uit te rusten met een Anssems schokbreker(s)? Wij hebben een mooi assortiment van Anssems schokbrekers, maar ook schokbrekers van het merk Hulco. Om je te verzekeren van een lange levensduur en optimale voordelen, verkopen wij alleen originele Anssems schokbrekers. Bij vervanging van oude schokbrekers raden wij aan om een schokbreker te kiezen met dezelfde gewichtsklasse. Maar ook van hetzelfde merk om zo de juiste werking te garanderen en snelle slijtage te voorkomen. Wil je graag meer informatie over ons assortiment van Anssems schokbrekers? Of weet je niet helemaal zeker welke Anssems schokbreker passend is op jouw aanhanger? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder door middel van een vrijblijvend advies.
Door een Anssems schokbreker zal je aanhangwagen een stuk stabieler aanvoelen op de weg
De voordelen van een Anssems schokbreker
Een Anssems schokbreker is ideaal om de rijstabiliteit en remstabiliteit optimaal te verbeteren. Je zal direct aanvoelen dat je aanhanger of vouwwagen een stuk stabieler aanvoelt, wat natuurlijk prettig en veilig auto rijden met aanhanger heerlijk ondersteund. Daarnaast heeft de aanhanger beter bodemcontact door een Anssems schokbreker. De wegligging is geoptimaliseerd zodra je de schokbrekers eronder hebt gemonteerd.
Hoe werkt een Anssems schokbreker?
Een schokdemper bevat een cilinder met daarin een zuiger. Het cilinderhuis is verbonden aan de bovenbouw van de aanhanger en de zuiger via de zuigerstang verbonden met de wielophanging. Als je over drempels rijdt met je aanhanger, beweegt de zuiger in de cilinder, waardoor vloeistof wordt verplaatst. Deze verplaatsingen gaan langs klepjes in de schokbreker. Hiermee remmen deze klepjes de verplaatsing. De Anssems schokbreker dempt op deze manier de bewegingen van het onderstel van de aanhanger. Je kan de werking ook goed vergelijken met een fietspomp. Die zuiger perst de olie tijdens het veren door openingen van de schokbreker. Doordat die openingen nogal klein zijn, ontstaat weerstand. Zo wordt de deinende beweging van de veer gedempt. Schokbrekers hebben dus ook aardig wat te verduren. Hierdoor zijn ze ook gevoelig voor slijtage. Als de klepjes versleten zijn, zullen ze de stroom van vloeistof minder snel afremmen. Daarnaast slijt de afdichting langs de cilinderwand.
Hoe monteer je een Anssems schokbreker?
In de meeste gevallen gaat het om de vervanging van bestaande schokbrekers. Als dit het geval is kun je direct nieuwe schokbrekers monteren. Maar in sommige gevallen wil je wellicht zelf nieuwe schokbrekers monteren, terwijl deze nog niet aanwezig zijn op je aanhangwagen. In de meeste gevallen zal je zelf niet schokbrekerhouders moeten monteren.
Er zijn hiervoor drie mogelijkheden:
- Mogelijkheid één: Het monteren van een houder door bouten. Dit kan je doen als de zwenkarmen zijn uitgerust met montagegaten. Zo kun je achteraf een schokdemperhouder monteren.
- Mogelijkheid twee: het insteken van een schokdemperhouder. Verschillende stabielvorm zwenkarmen beschikken over een montage openingen waar achteraf een houder in geplaatst kan worden.
- Mogelijkheid drie: het aanlassen van een schokdemperhouder. Dit wordt vaak door producenten of bij montage achteraf, volgens speciale richtlijnen gedaan.