• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Bas - Donderdag 16 September 2024

      Vragen die gesteld worden bij een aanhanger examen

      Ga je binnenkort je aanhanger rijbewijs (BE) halen of ben je van plan dit te gaan doen? Super! Het is super belangrijk dat je goed voorbereid bent, zowel praktisch als theoretisch. Dan is het goed dat je bij dit blog beland bent. In dit blog geven we je beeld van wat je allemaal kunt verwachten bij het theorie-examen. Hier zijn een paar vragen die je waarschijnlijk gaat tegenkomen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook lees je over wat er allemaal op je afkomt tijdens het praktijkexamen en wat je allemaal moet regelen zodat je het roze pasje kunt bemachtigen!
       

      Basics en specs van je Voertuig

      Ga je voor je aanhangerrijbewijs? Dan moet je echt alles weten over je aanhanger, niet alleen hoe je 'm moet trekken. We gaan even checken of je de afmetingen en het gewicht van je aanhanger kent, plus wat hij allemaal mag meesleuren. Klinkt simpel, maar dit moet je echt weten om zowel het examen te halen als veilig de weg op te gaan. Check dit:

      • Afmetingen en gewicht: Weet jij hoe lang en breed je aanhanger is? En wat ie mag dragen? Dit zijn basics, maar je moet ze echt op je duimpje kennen!
      • Capaciteiten: Check hoeveel je aanhanger kan laden boven zijn eigen gewicht en wat je auto aankan. Essentieel om veilig en volgens de regels de weg op te kunnen.

       

      Technische weetjes

      • Kogeldruk en aslas: Snap jij hoe je de kogeldruk meet? En wat de gevolgen zijn van een te hoge of lage druk? Dit is cruciaal voor een veilige rit.
      • Lading Zekeren: Hoe zorg je dat die zware steen van 800 kg goed ligt? Goed vastzetten is key voor veilig transport.
      • Overbeladen: Wat als je aanhanger te zwaar beladen is? Dit soort vragen testen je probleemoplossend vermogen.

      Door deze punten goed te bestuderen, vergroot je je kans om zowel het theorie- als het praktijkexamen glansrijk te doorstaan.

       

      Veel gestelde vragen over het BE rijbewijs

      Ben je benieuwd naar de fijne kneepjes van het halen van je BE rijbewijs? Veel mensen hebben vragen over de details van het aanhanger examen. Misschien wil je weten welke manoeuvres je moet kunnen, hoe lang het examen duurt, of hoe groot de kans is dat je meteen slaagt. Hier gaan we dieper in op de meest gestelde vragen om je goed voor te bereiden:

      • Wat zijn de bijzondere verrichtingen aanhanger
      • Hoe lang duurt rijexamen aanhanger
      • Hoeveel procent slaagt voor aanhanger rijbewijs

      Bijzondere verrichtingen aanhanger: Tijdens het examen kun je verwachten dat je manoeuvres zoals achteruit rijden in een rechte lijn, keren via een T-splitsing of een smalle straat, en misschien zelfs veilig parkeren en het aankoppelen moet laten zien. 

      Achteruit rijden met een aanhanger:

      Het wordt door veel mensen als het moeilijkste onderdeel van het rijden met een aanhanger gezien, het achteruit rijden. In deze video hieronder geven we je een aantal tips waardoor dit een stuk makkelijker wordt, succes met oefenen! 

      Duur Rijexamen Aanhanger: Het praktijkexamen voor het BE rijbewijs duurt meestal ongeveer 70 minuten. Dit omvat zowel de rit zelf als de voorbereiding en nabespreking met de examinator.

      Slagingspercentage: Het slagingspercentage varieert per regio en rijschool, maar gemiddeld slaagt ongeveer 70% van de kandidaten voor het BE rijexamen bij de eerste poging.

      Nu je de belangrijkste onderdelen van het examen weet kan je je afspraak inplannen. Maar wat komt daar nog bij kijken? Dat lees je hieronder.

       

      Wat moet je regelen voor het examen?

      Voordat je het examen induikt, moet je een paar dingen op orde hebben:

      • Gezondheidsverklaring: Regel dit bij het CBR. Zonder deze verklaring geen examen.
      • Machtig je rijschool: Zorg dat je rijschool jouw examen kan boeken. Dit regel je ook via het CBR met een rijschoolcode.
      • Leer de theorie én praktijk: Neem lessen, zowel in de auto als uit de boeken. Vele rijscholen bieden pakketten aan die je van A tot Z door de stof leiden.

      Als alles geregeld is, kan je rijschool je examen boeken. Zij helpen je met het kiezen van een geschikte datum.

      Dus, relax, bereid je goed voor, en voor je het weet heb jij dat BE rijbewijs in de pocket! 

       

      Veiligheid en regels

      Nu je je rijbewijs gehaald hebt is het ook belangrijk om voor vertrek de aanhanger te controleren. Het is dus slim voordat je met je aanhanger de weg op gaat, even een paar belangrijke regels en veiligheidstips door te nemen. We gaan kijken naar waar je met je aanhanger mag rijden, hoe hard je mag, en wat het gedoe is met die kentekenplaten. Dit zijn van die dingen die je maar beter goed kunt weten, want ze houden niet alleen jou veilig op de weg, maar ook de rest van het verkeer. Check dit:

      • Verkeersregels: Waar mag je wel en niet rijden met je aanhanger? En hoe hard mag je eigenlijk?
      • Kenteken: Wanneer heeft je aanhanger een eigen plaat nodig en wanneer is een witte plaat genoeg?

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking