• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Bas - Donderdag 18 Oktober 2024

      Wat is de lashing capacity van spanbanden?

      Lashing capacity, ook wel toelaatbare sjorkracht genoemd, verwijst naar de maximale trekkracht van  een spanband zonder dat deze breekt of faalt. Het geeft de maximale belasting aan die veilig kan worden toegepast bij het vastzetten van een lading. Deze waarde is een belangrijke veiligheidsindicator en wordt doorgaans vermeld op het etiket van de spanband. Door de juiste LC te gebruiken, zorg je ervoor dat de spanband sterk genoeg is om de lading op zijn plaats te houden, zelfs bij hoge krachten zoals plotselinge rembewegingen of scherpe bochten. De lashing capacity is dus cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid tijdens transport.

       

      Verschillende soorten spanbanden

      Er zijn verschillende soorten spanbanden die worden gebruikt voor het vastzetten van ladingen, afhankelijk van de specifieke toepassing. De meest gebruikte varianten zijn:

      • Sjorbanden: Deze banden bestaan uit één band en een spanner en worden vaak gebruikt voor lichtere ladingen.
      • Tweedelige spanbanden: Deze bestaan uit twee afzonderlijke delen, een band met een spanner en een losse band en zijn geschikt voor het zekeren van zwaardere ladingen.
      • Automatische spanbanden: Deze spanbanden worden gebruikt om ladingen vast te zetten en automatisch weer oprolt.

       

      Veilig de weg op? Bekijk ons aanbod lading zekering!

       

      Waarom is de juiste is lashing capacity belangrijk?

      De juiste lashing capacity van een spanband is van groot belang om ervoor te zorgen dat de lading tijdens het transport niet verschuift of losraakt. Het niet correct vastzetten van een lading kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals beschadiging van goederen of zelfs verkeersongevallen. Daarom is zo belangrijk om altijd de spanbanden te kiezen die zijn afgestemd op het gewicht en de omvang van de lading.

       

      Hoe is lashing capacity te berekenen?

      De LC van een spanband wordt bepaald door de sterkte van het gebruikte materiaal en de breedte van de band. Om te bepalen welke LC je nodig hebt, moet je de totale kracht berekenen die nodig is om de lading vast te zetten, rekening houdend met het gewicht van de lading en de manier waarop de lading wordt vastgezet.

      Het gebruik van meerdere spanbanden kan de totale lashing capacity verhogen, maar het is belangrijk dat elke band de juiste LC heeft voor de specifieke toepassing.

       

       

      Wetgeving en veiligheid

      Het is belangrijk om te weten dat er in Europa specifieke wet- en regelgeving is met betrekking tot het vastzetten van ladingen. De lashing capacity van spanbanden moet voldoen aan de normen die zijn vastgesteld door internationale veiligheidsrichtlijnen. Dit zorgt ervoor dat zowel bedrijven als individuen veilige keuzes maken bij het zekeren van hun lading. Alle spanbanden in het assortiment van Aanhangwagendirect.nl beschikt over het Europese EN 12195-2 keurmerk.

       

      Conclusie

      Bij het vastzetten van ladingen is het gebruik van spanbanden met de juiste lashing capacity essentieel om de veiligheid op de weg te waarborgen. Kies altijd spanbanden die passen bij het gewicht en de aard van de lading, en volg de veiligheidsvoorschriften nauwkeurig om ongelukken te voorkomen. Meer weten over spanbanden? In dit blog lees je alles over hoe een spanband werkt!

      BLOG

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking