Buisprofiel en stelpijp kopen
Buisprofielen, kokerprofielen of stelpijpen kopen? Ze zijn er in veel afmetingen beschikbaar. Een buisprofiel wordt ook vaak wel een koker of kokerprofiel genoemd. Stelpijpen worden veel gebruikt op aanhangwagens waaronder boottrailers. We hebben kokerprofielen in de maten 30x30,40x40 of 50x50. Wij leveren deze gezaagd op maat. Kies in het keuzevak de gewenste lengte en wij zagen het kokerprofiel op maat. Heb je vragen over ons assortiment van stelpijpen en kokerprofielen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het kiezen van de juiste stelpijp of kokerprofiel. Staat er een soort stelpijp niet tussen? Ook dan kun je contact met ons opnemen.
Stelpijp of kokerprofiel op maat laten zagen
Wij kunnen voor je stelpijpen, kokerprofielen en buisprofielen in de volgende afmetingen op maat zagen:
- 20 cm buisprofiel/kokerprofiel
- 30 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 40 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 50 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 60 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 70 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 80 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 90 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 100 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 110 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 120 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 130 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 140 cm buisprofiel/ kokerprofiel
- 150 cm buisprofiel/ kokerprofiel
Wil je graag een kokerprofiel die langer is dan 150 cm? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen. Houd er wel rekening mee dat op maat gezaagde stelpijpen of kokerprofielen niet geretourneerd kunnen worden, omdat dit onder maatwerk valt. Ook beschikt Aanhangwagendirect over buisprofielen. Een buis profiel wordt vaak gebruikt als borststang of bilstang voor paardentrailers. Zo voorkom je dat je paard zich kan bezeren, wanneer je bijvoorbeeld plots moet remmen. Ook deze buisprofielen kun je op maat laten maken. De buisprofielen beschikken over een diameter van 42,4 mm en hebben een dikte van 3,25 mm.
Gegalvaniseerde stelpijp
Het materiaal van de stelpijp is een gegalvaniseerd kokerprofiel. Dit bewerkte staal is beschermd door het laagje zink en veel gebruikt voor toepassingen voor aanhangwagens. Je vraagt je misschien af wat nu sterker is, verzinkt of RVS? Verzinkte stelpijpen zijn over het algemeen sterker dan RVS stelpijpen, maar zijn soms wel wat meer gevoelig voor roestvorming. RVS heeft hier niet zoveel last van en kun je beter voor buitengebruik toepassen. Een gegalvaniseerde stelpijp is uitgerust met een laagje dat ervoor zorgt dat ze beter beschermt zijn tegen corrosie. Dit laag kan echter wel beschadigen, waardoor er roestvorming kan ontstaan.
Bevestigingsmaterialen stelpijp
Voor de bevestiging maken we gebruik van stroppen, ook wel U-bouten genoemd en eventueel plaatjes en natuurlijk borgmoeren. Met deze materialen worden boegrolsystemen, kielrollen en zelfs complete boottrailers geassembleerd. Ben je van plan zelf gaten te boren in je stelpijp? Wij hebben daarvoor ook een handige metaalborenset beschikbaar in maten (van ieder 10 stuks): 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 3.5, 4, 4.5, 5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5 & 8 mm en maten (van ieder 5 stuks): 8.5, 9, 9.5 & 10 mm. Heb je meerdere u-bouten nodig? Doe dan je voordeel met een mooie staffelkorting! Zoek je insteekdoppen om je stelpijpen mee af te sluiten? Neem dan hier een kijkje voor ons assortiment van insteekdoppen. Deze hebben wij in verschillende afmetingen beschikbaar.
Bekijk ook ons grote scala aan U-bouten, stroppenplaten, metaalboren & assortimensdozen.